söndag 27 juli 2014

Rabarbermarmelad med citron & vanilj




Disigt idag och något svalare än igår. Det kom en riktig urladdning här i går eftermiddag med en himmel som öppnade sig fullständigt. Ganska skönt faktiskt att få sitta inne och kura en stund och lyssna på regnsmattret ute. Naturen behöver verkligen vatten nu.



Jag hade en del rabarber kvar i landet som jag har gått och sneglat på ett tag nu. Vad ska man göra med den? Pajer har jag gjort och saft är det ingen i familjen som är riktigt förtjust i. Jag hittade ett recept på marmelad som blev riktigt god och där strök den sista rabarbern med.









*****








Marmeladen blev god, väldigt god! Den ska vi njuta av till färska varma scones, frallor och kanske till någon dessert. Det finns många användningsområden om man använder sin fantasi. Receptet hittade jag här.







Nu blir det ett dopp igen. Fast det är lite svalare är det fortfarande varmt och just nu är mitt kök jättevarmt.

I morgon tar vi en tur till Smögen för några dagar och då blir det nog inte mycket bloggande. Vi ska hälsa på min moster och hennes familj som har ett härligt sommarhus där, bara ett stenkast från Smögenbryggan. Så väntas det skaldjur, bad och massor med mys på västkusten. Följ mig gärna på IG där ni hittar mig på lindastarby


Ha det finfint!


4 kommentarer:

  1. Å så gott och vilka härliga bilder!
    Ha en fin söndag!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Hej fina du!
    tack snälla för dina goa kommentarer...de värmer..;)
    Ska du på bloggeventet 30/8???
    Vore kul å ses igen..;)

    tack för tipset på marmelad...stod just i går kväll och kliade mig i huvudet och undrade vad i hela friden vi ska göra med alla våra rabarber..
    Måste bara köpa vaniljstång då..;)
    Ha en mysig resa!
    kram Katarina

    SvaraRadera
  3. Det lät riktigt gott det där! Säger som Katarina ovan. vore kul att ses igen! Kul om du kommer till bloggeventet. Kramar Pernilla

    SvaraRadera