lördag 26 juli 2014

Lördagsutflykt...
I dag har jag och min mamma varit på utflykt i våra hemmakrokar. Det mulnade på ute men var fortfarande riktigt varmt och kvavt så det var ganska skönt att sitta i bilens kyla och åka runt. Vi började i den lilla men söta butiken Grafitgrå utanför Kaxholmen. En fin butik med mycket betong som designats av ägarinnan själv, Elin Ginal. Om du vill veta mer om Elin och hennes design hittar du det här. De har även mycket fårskinn och ett mysigt café.I Grafitgrå´s café hittade jag fantastiska teburkar med ekologiska théer som jag var tvungen att testa, så en av burkarna på bilden står numera och pryder hyllan i mitt kök. Dock ger mångfalden av burkar på bilden nedan ett något maffigare intryck än min ensamma. Men man måste ju börja någonstans och framförallt måste man testa smaken innan man köper på sig fler.


Rudenstams gårdsbutik blev nästa stopp. Här samsas fina inredningsprodukter med närproducerade grönsaker, safter, marmelader, kryddor och muster. Det är en härlig känsla att botanisera bland allt.
En och annan grupp fjäderbeklädda individer såg vi också på vår tur. Sån´t händer när man befinner sig långt ute på landet. De såg ut att ha det gott i skuggan.
Sista anhalten blev Brunstorps trädgårdscafé. För att komma dit fick man ta en liten promenad bland små välbevarade, faluröda stugor. Så välskött och så sött. Man riktigt kände historiens vingslag...
En del godsaker fick följa med hem som sagt. Mousserande svartvinbärsmust, färska fina ägg från välmående höns och som sagt ett snyggt förpackat thé. Och om det smakar som det doftar så lovas det trevliga mysstunder framför brasan när temperaturen sjunker och jag behöver värmas. 

Nu tänker jag sjunka ner i soffan med ett glas rosé. Det mullrar i fjärran och det är fortfarande ganska kvavt och varmt här så just i kväll har jag noll lust att testa på ett varmt thé ;)


Vi ses!

3 kommentarer:

 1. Vilka mysiga utflyktsmål ni hittade. var på Grafitgrå för två veckor sedan när vi skulle till Båstad, men då spöregnade det och vi bara kollade lite, så åkte vi vidare, men den var rätt häftigt inredd.
  Inget muller eller regn häromkring, men det skulle vara skönt med en urladdning faktiskt.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig utflykt ni gjort!

  SvaraRadera
 3. Hej Linda!

  Så mysigt med en utfluöyktstur med mamma. Det har jag med haft idag:)
  Vi var också runt häromkring bl.a. till en av mina favoritställen: Smultrongården som är en inredningsbutik och cafe:)
  Grafitgrå har jag hört talas om och är ett ställe jag gärna skulle vilka besöka.

  Er pool ser fantastiskt fin och skön ut:) Så varmt det är nu! Här kommer regnet imorgon hoppas jag, det behövs:)

  Ha det gott!

  Kram Sofi

  SvaraRadera