torsdag 24 juli 2014

Den där poolen...


Halloj!


Ja, jag har ju faktiskt inte visat något från hur det går med vårt poolprojekt ännu. Kan ju vara läge nu då. Poolen är klar och vi har använt den flitigt alla soliga och varma dagar som varit i sommar. Den har nu kommit upp i angenäma 29 grader och det passar mig alldeles perfekt eftersom jag är en badkruka av värsta sorten. I 29 grader kan till och med jag bada även om det tar lite tid för mig att komma i. Mannen och Alex bara skakar på huvudet åt mig men sån´n är jag, jag kan inte hjälpa det. När jag väl kommit i så är det superskönt och jag badar länge, länge.


 Vårt poolprojekt startade vi redan förra sommaren men av olika anledningar så hann vi aldrig inviga den innan det blev kallt så därför är det extra häftigt att bada nu när man drömt om och längtat efter det hela vintern. K har precis blivit klar med pooldäcket som är stort men ändå lagom. Vi ville ha ett däck där det får plats både solsängar, bord och någon liten fikagrupp. Nu ska han börja med insynsskyddet och sedan är det nog klart. Jag går och lurar på vad vi ska ha för belysning runt poolen och vad det ska vara för dusch.


Poolen är från Folkpool och mäter 6.60 x 3.40m. Precis lagom för oss. Den går att simma i, hoppa i, göra "kanonen" i med mera så vi är alla nöjda.

Insynsskyddet ska vara i form av staket/plank av liggande ribbor. K har lagt ut lite provisoriskt för att mäta hur mycket avstånd det ska vara mellan ribborna bland annat. Ribborna ska inte vara så grova som dem som ligger nu utan lite tunnare och nättare. Nedanför pooldäcket, på den sidan ni ser har vi en brant slänt och ganska långt nedanför finns vägen. Det kommer per automatik inte att vara någon vidare insyn där med andra ord. Därför valde vi ett staket/plank som inte är så högt.Än så länge vågar jag inte ställa dit något pynt mer än solsängar, min kära K blir galen om han inte kan röra sig fritt och obehindrat med sina verktyg och brädor och det får jag kanske förstå, även om jag nästan biter på naglarna av iver att få sätta igång. 


Jag tänker mig ett stort fint vitt parasoll (Baliparasoll kanske, jag har inte bestämt mig ännu, jag har fått för mig att de är väldigt ömtåliga). Solsängar, gärna flera så man kan följa solen utan att hela tiden behöva flytta på sängarna. Sedan vill jag ha stora krukor med lite exotiska växter i, en fin bänk att lägga handduken på med mera, med mera. Ja, ni hör ju att inspirationen och idéerna finns, jag ska bara ha överläggning med min plånbok om var gränsen går…

Ja o, och i denna värme vi har just nu så har jag nog varit mer i än ur poolen idag. Jag älskar den och tycket att den har varit värd varenda krona och jobbet som varit. Dottern undrade idag varför vi inte skaffade pool för länge sedan och det kan man ju undra…?


Ha det fint i värmen!


2 kommentarer:

 1. Men äääääääntligen!
  Den där har man ju lääängtat efter att få se en skymt av!! ;)
  Det ser ut som och låter som om det kommer bli en plats man inte vill gå ifrån.
  Ja mycket skulle man allt skaffa om bara plånboken var större.
  Om du vill ha mycket växter är ju ett tips perenner i kruka.
  Jag gräver ner dem i jorden över vintern och gräver upp igen på våren o planterar i kruka. Vissa övervintrar jag i krukor...;)
  Baliparasoll är jag med sååå sugen på men man måste ta in dem om det regnar.
  Det får bli då vi inte har 18 miljarder andra saker att lägga pengar på..;)
  Nu måste du lova att visa mer sen....♥
  å jag håller ed om att det är värt varenda krona...särskilt sånna här dagar..;)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Åååå va härligt det ser ut!! Förstår att ni har längtat och att ni befinner er mer i den än vid sidan av:-)))
  Det är samma här, vi är mer i än på land;-) O nu visar termometern på 25 grader i havet, helt galet ju!!
  Ha de riktigt fint nu vid er härliga pool!
  Kram Anna

  SvaraRadera