onsdag 23 juli 2014

Borgholm och Gazpacho

En av dagarna på Öland tog vi en tripp till Borgholm. Jag gillar pulsen där, så sommar- och semesterskön. Vi tog en sväng bland båtarna. Så stora och fina de är och så inbjudande de ser ut när de ligger i hamnen och guppar lite stillsamt. Men, med min sjösjuka så skulle jag inte sätta min fot på någon av dem. Jag beundrar dem från torra land. 

Vissa båtar var större än andra.
Det finns mycket att fota i en hamn.Alex var tvungen att testa flytbryggan.


En Ölandsglass måste man ha varje gång man är i Borgholm. De är gjorda på ekologiska produkter och helt underbart goda. Någon fick agera hundvakt och vänta utanför.


Den glassen alltså!Det finns mycket att göra när man är på Öland. Vi har ju varit där i många år och det blir lätt att man åket till samma ställen varje gång. Men sedan jag började blogga och läsa bloggar har jag faktiskt hittat flera nya guldkorn efter rekommendationer. Så roligt! Fast just Borgholm måste man ju till varje år oavsett.


Värmeböljan bara fortsätter här. Jag gör minsta möjliga bortsett från att jag tömmer och startar tvättmaskinen lite då och då. Förflyttar mig mest mellan solen, poolen och skuggan med en bra bok i handen…

Det är svårt att komma på vad man ska äta till lunch när det är varmt, tycker jag. Man är inte särskilt hungrig egentligen. Men idag gjorde jag Gazpacho och det var riktigt gott och uppskattades även av tonåringarna. Receptet hittade jag här och det kan jag rekommendera om du har svårt att komma på vad ni ska äta till lunch. (Tyvärr var kameran urladdad så det blev inga bilder…)


Vi ses!
4 kommentarer:

 1. Visst är Borgholm en riktigt sommarstad:)
  Vi äter mycket sallad till lunch. Fräscht o svalt för man vill ju inte gärna ha något varmt mitt på dagen när det är så här varmt.
  Kram anna

  SvaraRadera
 2. halloj!
  Å det verkar som halva bloggvärlden varit på Öland alldeles nyligen..;) Kul att se någon annans bilder från där vi nyligen gick..
  Stort grattis i efterskott. Mysigt att få fira den just där!
  Å du er kök!!!! jag döööör litegrann...guuuuuuuud såååååå snyyyyyygt!
  Å jag är jättenyfiken på att få se bilder från er pool. Jag är helt övertygad om att du kommer få till det helt perfekt även där. Man ska sldrig jämföra sig med andra vet du..;) Bara hämta inspiration och sno ideér. Varje ställe är ju unikt och går ju att göra det bästa möjliga av just på sin plats..;) Men tusen tack för dina gulliga ord!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Älskar Öland, har ju varit där varenda sommar sen jag var liten så hos mig hittar du många Ölands tips :) kram Diana

  SvaraRadera
 4. Ska bli såå kul att ta en tripp till Öland. Om du har tid o lust får du gärna tipsa om ställen vi inte får missa o uppleva. Här äter vi mycket sallad, lätt sommarmat som smakar bra i värmen. Kramisar Tina

  SvaraRadera