måndag 23 juli 2012

Med italiensk touch...

Middagen är avnjuten och disken diskad. Undrar just om det är något bra att se på tv i kväll?! oftast är det inte det efter vad jag tycker men ibland blir man överraskad.

Dök ner bland de italienska varorna i affären idag och botaniserade runt. Köpte med mig färsk tortellini med pestofyllning, italiensk lättrökt och lufttorkad salami, kycklingfilé och soltorkade marinerade tomater. Jag säjer inte att det blev en italiensk rätt för då kan det hända att italienarna blir stötta men det var iaf en rätt med italiensk touch och underbart gott.


Jag kokade Tortellinin i lättsaltat vatten 3 min. Kycklingfilén skars i tärningar och stektes tillsammans med den strimlade lufttorkade salamin och Chiliflakes i olivolja. När kycklingen var genomstekt blandade jag i soltorkade tomater och en skvätt grädde. När det kokat ihop någon minut smakade jag av med flingsalt och nymald svartpeppar. Sist blandade jag allt i en stor skål och rev massor med Pecorinoost över. Detta serverade jag sedan med färsk babyspenat och hembakt Focaccia. Ett gott rött vin var pricken över i:et.

Nu sitter jag som sagt här och känner hur magen står i fyra hörn och jag kommer nog att stå mig en vecka, typ.

Jo, det blir nog att krypa upp i soffhörnan framför tv:n med en skål jordgubbar och korsa tårna för att det visas nå´t kul i kväll.

Ja fick nyss veta att jag kommer att få finbesök av en liten, liten person i morgon. Någon att få jollra med, beundra och prata bebisspråk med. Längtar... 

Nu; Tv-soffan!

Kram!

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Mysigt med småfolk på besök, jag blir så glad när jag är tillsammans med dem.

    Kram Ester

    SvaraRadera
  2. Det där lät jättegott! Precis i min smak. :)

    Kram

    SvaraRadera