torsdag 5 april 2012

Förbereder...

Vilket fantastiskat väder vi har, om det bara hade kunnat vara liiite varmare... Men, med lite extra kläder blir det gott iallafall.

Påsken hos oss är lite olika från år till år. När jag växte upp hade mina föräldrar stuga i Sälen och vi åkte alltid upp dit över påsk. Nu är stugan såld sedan några år tillbaka och vi försöker att skapa oss nya traditioner på hemmaplan istället. Något som jag förknippar starkt med mina barndoms påskar är känslan som infann sig i kroppen när vi började närma oss Dalarna och jag såg alla påskris som smyckade trapporna till de faluröda stugorna utmed vägen. Jag tyckte det var så fint. På den tiden var det ingen här hemma som hade påskpynt i trädgården.

Redan då, som liten bestämde jag mig för att jag skulle ha påskris på trappen när jag blev stor jag också och så blev det... Varje år pyntar jag trappen och minns känslan av påsk i Dalarna, de minnena ha en speciell plats i mitt hjärta.


Nu ska jag ta tag i dagen och bland annat förbereda för påskfika med släkten i morgon.
En liten stund tänker jag sitta på trappan och odla fräknar också, det gäller ju att passa på. Olyckskorpar tisslar om snöoväder i morgon....

//Linda


3 kommentarer:

 1. Ja det här med att smycka med fjädrar utomhus är relativt nytt för mig. Kan inte minnas att jag någonsin såg nåt liknande förr i tiden.
  Glad Påsk
  Jannike

  SvaraRadera
 2. Min mamma och pappa har alltid smyckat en ganska stor björkgren som de satt vid entrén. Det har liksom följt med mig som vuxen. Det smyckade björkriset är på plats, dock i variant mindre i år ;-)

  Ha det gott!
  Ester

  SvaraRadera
 3. Det är det som är så härligt då man bildar egen familj. Då tar man det bästa av traditioner från sin egen uppväxt och mixar till egna traditioner. Min mamma sa det så klokt när jag blev mamma, då sa hon:

  "Traditioner är till för att brytas. Vi skapar alla våra egna traditioner och du får aldrig vara rädd för att skapa nya traditioner."

  Hon är klok min mamma och jag önskar att fler delade hennes syn på det här med traditioner. Då kanske inte en del av storhelgerna skulle bli så ångestladdade för en del.

  Jag hoppas att ni får en riktigt fin påsk och att du får gott om tillfälle att sola fräknarna. :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera