fredag 26 juli 2013

Vädrets makter rår man inte på...Dagen var fullplanerad med ärenden på stan. Jag hade en lång lista med trevligheter att göra och att inhandla. Men det blev inget alls.

Vi vaknade hela familjen i morse vid halv sex-tiden av en åskknall som fick huset till att ta ett skutt från backen. Därefter fäljde den ena knallen efter den andra och som grädde på moset kom ett riktigt kraftigt skyfall som varade både länge och väl.

När vi sedan steg ur sängen och satte på tv fick vi den trista nyheten att stora delar av Jönköping hade översvämningar. Bland annat E4:an rakt genom stan. Dessutom sjukhuset som hade stora problem med vatten i operationssalar bl a. Som tur är bor vi högt så vi får sällan problem av regn och översvämningar.

Så det fick bli en hemmadag i stället. Sittande under parasollet på altanen. Men helt sysslolös har jag inte varit utan fixade en Limoncello som jag länge tänkt. Med inspiration från allas vår Ernst och med recept från Helenas fina blogg. 

Och finfina citroner hittade jag.


     

Nu ska den bara stå 3-4 dagar innan jag silar den och häller upp den på små flaskor (och provsmakar).
Perfekt present att ha med sig i stället för blomma när vi är bortbjudna.

Ha en fin (åskfri)kväll!

//Linda

8 kommentarer:

 1. Men fick ni sån åska! Vi hade bara lite muller och knappt inget regn. En strålande dag idag också. Åh vad gott jag har kvar av min som jag gjorde förra året. Du kommer inte bli besviken..
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Ja här i Jönköping har det vart total kaos med allt detta regn och åska!!! Kändes ett tag som man var med i en amerikansk katastroffilm där typ världen ska gå under ;)
  Kram Åsa i Jönköping

  SvaraRadera
 3. Lite regn skulle vi också behöva!
  Synd på din planering på stan men du fick ju lite nyttigheter gjorda hemma. Spännande med Limoncellon.

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 4. Mmm det ser läskande och gott ut. Här har det inte mullrat men det känns ganska kvavt så det kanske kommer....det gillas inte. Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder Linda! :) Dagar med regn har jag inget emot, tvärtom kan de vara riktigt sköna, men det där med åska är ju inte min grej då jag är livrädd för åska. Så dessa värmeåskväder som drar förbi just nu skulle jag gärna vara utan. Hu!

  Lycka till med din limoncello och ha det got Linda!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej hej!
  å va duktig du är!
  Det ser gott ut och vilka fina bilder!
  Underbart ser det ut på Öland och himmel vilken toksnygg duk du har!
  Jag blir mer o mer sugen på att få in lite blåa nyanser här hos oss.
  Ha en ny härlig vecka!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 7. Som Jönköping drabbades av regn. Trist! Vädret är väl det enda som vi har svårt att råda över. Mycket annat kan vi styra men inte det.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 8. Härligt somriga bilder, ser jättegott ut.
  Men åskan kunde vi vara utan :)

  kram kram Malin

  SvaraRadera