tisdag 5 augusti 2014

Tisdag & regn...
Grått, grått, grått och regn. Faktiskt skönt. Lite svalare och jag kan vara inne och pyssla utan dåligt samvete. Blir mer och mer sugen på att fixa och ordna inne nu. Det ska bli bättre väder i morgon igen så idag blir en innedag. 


När vi var på Öland gjorde vi som vanligt ett besök på Paradisverkstan (eller det kan ha varit flera…). Paradisverkstans keramik har varit min favorit i många år nu och jag har hunnit samla på mig en del. Varje år jag åker dit tänker jag att jag inte ska handla mer utan att jag har så mycket redan. Och varje år hittar jag något nytt jag inte kan låta bli. Så även i år...

I år föll mina ögon på denna serie. Bladverk. Vit, och med en lite ruffare känsla i och med att den lite mer cremevita keramiken lyser igenom glasyren i mönstret. 

Finns i flera färger men eftersom jag är en person som alltid faller för det vita så var det de vita som drog min uppmärksamhet till sig.
Mönstret på krukorna ger stor möjlighet till variation, tänker jag. En Pelargon i ger en somrig och romantisk känsla, med en stor Orkidé en stramare känsla och med en kaktus eller Aloe Vera en tuffare känsla. 
Så hamnade två krukor och en ljusstake i samma serie hemma hos mig. Just nu med Mårbackapelargoner i men till hösten kommer jag nog stoppa i Orkidéer.
Vi har haft en del roliga diskussioner i sommar, jag och min dotter. Vi är lika i mycket men inte i allt. Varje gång jag gått in i någon affär och hittat något jag skulle vilja köpa har hon ställt frågan :"Men, var ska du ha den"? "Jag vet inte, men jag hittar nog något bra ställe", svarar jag varpå hon lyfter på ögonbrynen och säger: "Ska man inte ha en tom plats och sedan leta efter något som passar där istället för att  köpa något bara för det är fint och sedan försöka hitta en plats för det"?

Ja, det är ju också ett sätt att se på saken, men inte mitt sätt ;)
(Det kan ju förklara varför jag har fullt i mina skåp)Idag blir det lite innefix, som sagt och en tur på loppis. (Apropå fulla skåp…)

Ha det fint!


6 kommentarer:

 1. Hej!

  Å så fin kruka och ljusstake! Precis i min smak:)
  Hade fått tips om Paradisverkstan innan vi åkte till Öland, men vi var ju bara där över dan så tyvärr hann vi inte dit.
  Mysigt med en innedag tycker jag, att fixa inne utan att ha dåligt samvete:)

  Ha det fint!

  Kram Sofi

  SvaraRadera
 2. vi skulle ha behövt regnet.. salabranden...

  tjusig kruka... kram

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint det finns där! Jag missade Paradisverkstaden i år :( kramar Pernilla

  SvaraRadera
 4. Haha.. vilken klok dotter du har! Fast jag struntar nog också i att lyssna på henne...hihi..
  För gör vi det kan vi ju inte köpa en endaste sak till...å det vore ju förfärligt..;)
  Jag var också i Paradisverkstan och oj vad mycket fint de hade. det blev inget köp för mig den här gången men en å annan fin kruka önskar jag ju att jag hade plockat med mig hem förstås..;)
  så fint det blev där hos dig och visst har regn en sån effekt..att man blir så himla sugen på att plocka o fixa inne.
  kram katarina

  SvaraRadera
 5. Jättefin kruka! Är också sugen på att pyssla och fixa lite här hemma - ben nu är det ju så varmt så orkar knappt nånting ;)

  SvaraRadera
 6. Ha ha , ja tänk så olika man är:)
  Men visst är det så att ibland ser man något som man bara "måste ha" och inte på en gång placerat det. å tänk jag som ju har ganska nära till paradisverkstaden, men sällan åker jag dit... Mrn nu blev jag ju väldans sugen:)
  Kram Anna

  SvaraRadera