fredag 13 december 2013

13:de december 2013


Har ni lussat idag? 

Det har inte jag, en halt lucia känns liksom inte som särskilt vackert, så det får vara.

Jag gick upp tidigt och bänkade mig framför Tv´n och njöt luciatåget där med massor av tända ljus och en kopp kaffe. Lite besviken att jag missade luciatåget i skolan som mina elever hade nu på morgonen. De har verkligen tränat hårt för att lära sig både sånger och verser. Det är ju så sött med luciatåg på lågstadiet.

Jag har ju i alla fall mitt lilla luciatåg av Lisa Larsson.Skönt att det är fredag igen. Det betyder att jag har två dagar framför mig med la familia hemma! Det är rätt långtråkigt att gå här hemma och skrota själv när man inte kan hitta på något speciellt eller ge sig iväg någonstans. Men jag kan ju baka och det ska jag göra nu. Lussebullar i form av traditionella lussekatter var det beställt av dottern. Jag gjorde saffranssnurror med kanel och apelsinfyllning härom veckan och de var jättegoda men det måste vara riktiga, vanliga lussekatter med enligt Loppan.

Bäst att ta tag i det då!

Ha en fin Luciadag!3 kommentarer:

 1. hihi, den kommentaren fick jag av mina barn också. Det är viktigt att allt är enligt tradition:) Hoppas din fot blir bättre snart. Kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Ha ha så söt! Samma som min dotter sa om pepparkakor då.. Men det mamman som fick kavla alla till slut, hon tyckte att hon passade ugnen bättre;-)
  Luciatåget i skolan ville hon INTE vara med i :( men fick se min systerdotter i domkyrkan på kvällen och det vägde upp iaf;-)
  Ha de fint!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas att du snart är tillbaka i gammal fin form igen Linda. Ta hand om dig och njut av allt gott du bakar.

  Kram Lotta

  SvaraRadera