fredag 31 maj 2013

Skön stund...


 
Altanen badar i sol, det är försommar och jag känner livet i mig! :)
 
 
Hej skönaste dagen!
 
Veckans arbete är gjort och framför oss ligger en härlig helg. Vädret ska dessutom bli hyfsat, tack för det! I min värld (och säkert i fleras) är just fredageftermiddag den bästa dagen, då slappnar jag av och får en djupare andning. 
 

 
Fredagsbuketten egenhändigt plockad i trädgård och dikeskant.
 
 


 
 
Sitter med en kopp kaffe i skuggan med ett nytt magasin som jag inte hunnit öppna i veckan. Helgen kommer förstås att bestå av arbete med poolen. Vi har ett hål och K håller på att jämnatill bottnen. Ännu är det lååångt kvar innan vi plaskar runt med till slut så...
 
Vad hittar ni andra på en helg som denna?
Något skönt hoppas jag!
 
Kram!
 


tisdag 21 maj 2013

Gråtmild...

 
 
 
 
 
 
 
Hej på er!
 
Ja, vad är det egentligen med mig och liljekonvaljer? Ingen blomma kan få mig så glad och samtidigt gråtmild. Det är den vakraste och skiraste blomma jag vet och det är lika stort varje år när de blommar och jag får plocka in en bukett. Och doften, ja den får mig att borra ner ansiktet i buketten varje gång jag går förbi. Kan inte dofta mig mätt. Att jag nu dessutom har en hel skogsslänt på baksidan av mitt hus där jg kan plocka ansenliga mängder är ju en fördel.
 
 Passade på att gå loss på köket när jag kom hem så nu är det uppfräshat igen och mitt i allt står buketten och doftar.
 
 

 
 
Den senaste tiden har vi varit ute och fixat i trädgården med både blommor och trädgårdsmöbler. En hel del latande i hammocken har det också blivit. En av förklaringarna till min frånvaro här på bloggen. Det är ju så mycket man vill göra nu... Vi ska ju dessutom bli med pool och jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot att det ska grävas ett stort hål i gräsmattan.
 
 
KRAM /Linda

onsdag 8 maj 2013

Himmelsfärd...

 

 
Middag med familjen på Tabergstoppen.
 
Hej alla fina!
 
Så äntligen har vi långhelg! Som jag längtat och väntat. Varför känner man alltid som att man inte hade orkat en minut till när ledigheten kommer?
 
Med regnet hängde i luften fick den planerade grillkvällen stryka på foten och vi begav oss upp på Taberg istället och åt en hyfsad hamburgertallrik. Dock anser jag inte en hamburgertallrik vara tillräckligt snygg för att fota så jag försökte inte ens. Det finns ju gränser!
 
 

 
Nåväl, en glass tillefterrätt slank också ner och nu står magen i fyra hörn. Resten av kvällen sippar jag på ett glas rött och njuter av att surfa runt i blogglandia bland alla fina gamla och nya bloggar jag gillar.
 
I morgon ska jag rensa och fixa, allt efter inspiration från bloggdagen i lördags, som sagt.
 
Önskar alla en toppenkväll!
 
KRAM
 

tisdag 7 maj 2013

Rensa i röran...


Dags för en utrensning?
 
 
God kväll!
 
Efter att ha lyssnat på Jannices föreläsning om Feng Shui i lördags tycker jag att jag ser ytor överallt som behöver rensas!?  Så bra att jag har en långhelg framför mig för nu kliar det verkligen i fingrarna och hela jag spritter av lust och inspiration till att rensa och göra om.
 
Väntar dock till ledigheten eftersom jobbdagarna är intensiva och jag är trött i hela kroppen. Synd att vädret tydligen ska bli sämre för jag hade kunnat tänka mig att fixa en massa i trädgården med under helgen. Men vädergururna kan ju ha fel!
 
Ta hand om er alla fina!
 


måndag 6 maj 2013

Summerar allt det goda

 
Finast vitsippsbuketten väntade på mig hemma på bordet.
 
 
Hej!
 
Ja vad säger man? Helgen som var kan ha varit en av de bästa. Så många fina och härliga kvinnor jag har mött. Så mycket inspiration jag fått och så många skratt det blev. Jag är så tacksam att jag tog mod till mig och anmälde mig och sedan begav mig dit på helt egen hand. Jag var nervös, det ska gudarna veta men jag gjorde det ändå och det ångrar jag inte.
 
Jag har lyssnat på fantastiska föreläsningar av Malenami som pratade om hur hon startade sin blogg om vart den fört henne fram tills idag. En tjej det riktigt lös om. Efter henne fick vi lyssna på Jannice
som berättade om hur vi kan använda Feng Shui i vår inredning för att skapa harmoni och balans. Sist men inte minst berättade Maria om sin krokiga resa till framgångsrik matbloggare.
Tack, alla ni! Jag är full av inspiration!
 
Tack, också till dagens fina värdinna Jannike som lagt ner ofantligt mycket jobb inför den här dagen!
 
Tyvärr kan jag inte bjuda på bildregn som många andra då jag helt enkelt inte hann ta särskilt många eftersom tiden mest pratades bort och kameran glömdes. Det blir gärna så för mig när jag har roligt.
 
Till alla er jag fick tillfälle att prata med vill jag bara säga:" Jag hoppas vi ses någon gång igen!"
 
KRAM
 

onsdag 1 maj 2013

Sköna Maj...


Underbart fin pool från Folkpool.
 
 
Välkommen Maj!
 
God kväll alla fina!
 
Äntligen har vi majmånad här! Vi har haft en underbar dag med strålande sol från en molnfri himmel. Bättre blir det inte. Att vi dessutom bor så att vi har lä har ju gjort saken ännu bättre för vindarna har varit minst sagt kyliga. Tack vare att vi ligger i lä så har vi haft det varmt och skönt.
 
Dagen har ägnats åt poolplanering. Vi har ritat, mätt och kliat oss i huvudet. Det gäller ju att den hamnar där det är flest soltimmar på dagen och kvällen samtidigt som det ska se symetriskt ut i förhållande till hus och alltan. Nu har vi kommit en bit på väg och jag längtar tills vi kan ta premiärdoppet. Tänk att kunna göra det i sin egen pool, liksom!
 
 


 
 
Vårt val blev en Gardenpool från Folkpool och jag tror den kommer passa fint till huset. Dock har vi inte den fina havsutsikten som på bilden, men ändå.
 
 
Något annat jag längtar efter just nu är helgen! Äntligen är det dags för den stora Bloggdagen vi har väntat på! På lördag morgon (kvart över sex!!!) beger jag mig mig med buss till den STORA staden. Vad kul det ska bli! Det ska bli så häftigt att möta alla er vars bloggar jag följer! Jag är så glad och stolt att jag faktiskt tog mod till mig att anmäla mig.
 
Men först, två lååånga, seeena jobbdagar. Men se´n!!!
 
Ha det gott alla och tänk att vi nu äntligen har maj!
 
KRAM