onsdag 15 augusti 2012

Belöningen...

Hur härligt är det inte att få gå i sin egen trädgård och plocka buketter av det man odlat själv?

Försökte mig på att odla Luktärt trots att jag misslyckats massor med gånger med just dessa innan. Vågade satsa efter ett tips om att de vill ha mycket vatten och näring. Nu har jag vattnat och vattnat, gödslat och gödslat och faktiskt så har det gett resultat. Plantorna är stora, kraftiga och fulla av blommor och knoppar. Lyckliga jag! :) Älskar verkligen doften av luktärt när man sitter ute i skymningen på sensommaren. Men de är ju även super att plocka in då de lätt konkurerar ut dyra doftljus.

Just nu står det små buketter och doftar lite överallt. Jag älskar när jag kan slösa med sån´t jag gillar!

Häromdagen landade en ny tavla från Hagedornhagen på en söt nyckelpiga. Ska bara hitta en passande ram sedan ska den få komma upp på väggen. Gillar att den är röd. Nu när hösten kommer krypande så känner jag att jag gärna har lite mer färg omkring mig för att det ska bli mysigt. Nu har vi passerat halva vägen mot helgen! Dagarna går fort när man börjar komma in i vanliga gängor...


Kram

tisdag 14 augusti 2012

Njuta av sommarkvällen

Tröttheten efter en dag på jobbet är som bortblåst efter att jag har fått sitta en stund och odla fräknar på trappan. Andra jobbdagen efter sommarlovet är avslutad och jag börjar sakta men säkert att vakna upp ur min dvala. Ganska skönt faktiskt att känna hur inspirationen och drivet kommer tillbaka.
Hur har ni andra haft det? Är ni fortfarande lediga eller har jobbet och vardagen dragit igång?

Nu ska jag ge mig ut på pw, har lovat mig själv att promenera så ofta jag kan för att hålla mig frisk, pigg och glad.


Vi ses!

Linda

söndag 12 augusti 2012

Lyckad jakt och sluttamp...

En långpromenad i skogen idag resulterade i ofantliga mängder med kantareller. Ofantliga mängder enligt mig som aldrig tidigare hittat mer än vad som rymts på en liten smörgås. Lyckades hitta två ställen i skogen där det fanns massor på ett litet område. Vilken lycka att titta ner och se hur det fullständigt kryllar av små gulingar runt fötterna. Tyvärr hade jag inte varit förutseende nog och tagit med mig något att plocka i så det blev till att använda tröjan som påse :)

Nu har vi precis klämt i oss varsin rejäl kantarellmacka jag och Lina, det är bara vi som gillar, men det gör inget för då får vi mer. Ändå finns det mer kantareller kvar så vi kan njuta i morgon med.
Eller, jag kan, Lina åker på läger till Böda på Öland en vecka från och med i morgon. Så tyst och tomt det kommer att bli. Jag avskyr när någon i familjen ger sig iväg och speciellt när det är långt bort. Det blir så tomt.

I morgon är dessutom sommarlovet slut och jobbet drar igång igen. Vart tog sommaren vägen?  Vad fort den gick, var det bara för att så många dagar regnade bort som den kändes så kort?

Nåväl, hösten är skön den med och vi har en massa kul framför oss så det känns ändå rätt ok.

Hoppas du får en fin vecka! 

//Linda