söndag 11 mars 2012

Boktips...

Läser just nu den underbart spännande fortsättningen på Camilla Läckbergs serie om mord i Fjällbacka. Man får genom hela serien följa polisen Patrik Hedström, och hans kollegor som jobbar på den lilla lokala polisstationen. Poliserna får det ena mordet efter det andra på halsen att lösa. En del är nya och en del gamla som dyker upp. Man får samtidigt följa med i Patrik Hedströms familjehistoria där han är gift med författaren Erika som mer än gärna rotar i historierna på egen hand på jakt efter uppslag till nya böcker.

Böckerna är fantastiskt fängslande och jag har svårt att lägga dem ifrån mig. 
Jag gillar verkligen att man vid sidan av de mystiska mordhistorierna får lära känna Patrik och hans familj och ta del av dess hemligheter och historia. På så sätt får alla böckerna en röd tråd och man vill läsa nästkommande bok både för en ny spännande mordhistoria men också för att få veta hur det går för familjen.


Den senast, Änglamakerskan, är jag mitt i och det är en tragisk och mystisk familjehistoria som byggs upp och man har ingen aning om hur den kommer att sluta. Allt är bara spännande och mystiskt. Visst är det härligt!!!

Söta Camilla Läckberg som kan fängsla som få...

Nu ska jag återgå till mysterierna i Fjällbacka.

Vi ses!

//Linda

Dagen efter...


Vilken kul dag jag hade igår! Hade bestämt tillsammans med Lina och Alex att ha en överaskningsfest för K som fyllde år. Ringde runt i onsdags och fick tag på ett gäng som hade lust och möjlighet att komma. Sedan var det bara att försöka fixa allt utan att det märktes. Som tur var så var K inte hemma i går förmiddag och då förbereddes mat och städning. Och vi lyckades!


18.00 knackade det hårt på dörren och en helt oförberedd K öppnade i tron av att det var grannen som hade något ärende. Utanför dörren stod ett gäng sjungande, hurrande och glada vänner. K´s min var obetalbar :D


Kvällen blev kanon, maten god och sent kom vi i säng. TACK alla goa vänner för att ni hjälpte mig att göra födelsedagen till en härlig fest!


Men nu är jag lite trött... och i dag vankas släktkalas... Ja, ja bara att ge sig på´et igen!


//Linda

söndag 4 mars 2012

Husets ♥...


Precis som hos många andra har vårt kök kommit att bli husets mittpunkt. Här samlas alla på kvällarna för att göra läxor, laga och äta mat och för att vara tillsammans. Köket byggde vi nytt för två år sedan och bestämde oss då för att flytta det till ett av våra större rum och det har vi aldrig ångrat. Nu är köket ca 40 kvm och här finns gott om utrymme för alla.

Jag tycker mycket om att blanda gammalt och nytt.

Det mesta går i svart och vitt men jag stoppar gärna in lite blommor med vårfärger för att pigga upp det hela lite.

Nu har jag fått lite träning i fotandet också och det är inte särskilt lätt att få till fina bilder trots att jag har en kamera som borde underlätta. Det gäller ju att lära sig kameran ocks, men övning ger färdighet och jag övar vidare...

Nu ska jag ut och sätta mig i solen en stund och odla fräknar!

//Linda

lördag 3 mars 2012

Solskensmorgon...


...vilken underbar morgon att vakna till. Utanför sovrumsfönstret är himlen klarblå och jag känner mig pigg och full av energi! Härligt!

På ena sidan av vår trädgård har vi skgen som granne. Slänten upp mot skogen ser ju inte mycket ut för världen nu mer än att den faktiskt är snöfri men om några veckor kommer den att vara grönaste grön. Här kommer att vara som en matta av först Blåsippor sedan Vitsippor och i maj kommer det vara täckt av Liljekonvaljer. Jag längtar.


Jag ska nog ta ett kort i månaden för att följa allt det vackra som utvecklar sig.


Nu ska jag kika in bland alla er andras bloggar sedan ska jag röja och fota. Lagom aktiviteter en lördag, tycker jag. Återkommer med bilder i eftermiddag.


//Linda

torsdag 1 mars 2012

En härlig dag...

Dagen började motigt då orken efter sjukdagarna inte alls var tillbaka. Hade helst velat ligga kvar i sängen och bara sovit... Som tur var så hade jag en ganska lugn dag på jobbet och ungarna var hur goa som helst. Vid lunch öppnade jag bloggen och fick min absolut bästa överaskning... Jag har vunnit för första gången ever och det var inte vad som helst utan de fantastiska Shellstolarna jag drömt om länge. Kan det bli bättre?
(Foto Anna Truelson My Lovley Things)
Behöver jag säga att jag log som en sol resten av dagen? (Det gör jag fortfarande!)

Nu har jag ett par veckor att fundera på hur jag ska möblera med mina nya stolar, snacka om angenämt nöje!!!

//Linda